Blaudis…

on

Mai måned og skikkelig kaketid! Dagen i dag er feiret med at “tante” Signe fyllte 70 år denne uka. Og det må selvfølgelig feires med ei ordentlig blaudis (aka Bløtkake).

Les hele oppskriften før du setter i gang, og lag veldig gjerne kaken dagen før du skal bruke den. Mindre stress og bedre blir den. Marsipanen og pynten legger du på den dagen den skal spises…


Sukkerbunn;

5 egg

225 g sukker

225 g hvetemel

1 ts bakepulver

Slik gjør du;

Sett først ovnen på 175 grader (jeg bruker varmluft). Smør en 26 cm, rund bakeform. Pisk egg og sukker til en luftig og blek eggedosis. Sikt på hvetemel og bakepulver og skjær det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell blandingen over i den ferdig smurte formen og sett den direkte inn i ovnen. La kaken stå i 25 minutter før du tar den forsikrig ut av ovnen og legger den på rist. Ta den så ut av formen og la den kjøle seg ordentlig ned.

Tips: Ikke åpne ovnen før kaken har stått i 25 minutter. Vibrasjoner/dunk i ovnen og temperaturforandringer kan gjøre at sukkerbrødet faller helt sammen.


Fyll:

Du trenger;

1 stor kremfløte (eller to små)

1 pk vaniljekrem

1 glass syltetøy, kirsebær eller annen type

5-6 ss sukker

2-3 dl Melk

Marsipan

Pynt

Del kaken opp i tre like deler/ skiver. Det er enklest om du bruker en god brødkniv.

Legg den nederste direkte på fat og dynk den med melk. Ha på syltetøy av din favoritt. Jeg for min del har i dag brukt kirsebærsyltetøy. Pisk kremfløte med sukker (jeg har brukt 1 stor kremfløte til en kake, sammen med 5-6 ss sukker). Ha så på noen gode dasher med krem over syltetøyet og smør det pent utover.

Legg på neste lag, dynk med melk og rør vaniljekrem ut med et par dasher krem. Smør på bunnen.

Legg så på siste lag og dynk også det med melk. Så smører du inn hele kaken med resten av kremen. Vær nøye og få det jevnt, så blir det enklere med marsipanlokk.

Når du skal ha på marsipanlokk er det enkleste å kna marsipanen opp med litt hvetemel førs, så den ikke blir så klissete. Kjevle marsipanen videre med et lite dryss hvetemel. Fei bort overfladig mel før du legger lokket på kaken.

Pynt med det du vil og det du har. Her har jeg brukt litt marengstopper, jordbær og blåbær som jeg har festet med tannpirkere, og så har jeg tatt med noen spiselige blader som jeg fant i krydderhagen min. Skriften har jeg laget med spiselig glitter på tube som jeg har kjøpt.


Lag en kake til noen – som en vennskapserklæring eller kjærlighetserklæring. Jeg er sikker på at de deler med deg også!

Ha en god kveld.

Silje M.                                                 Livsnyteren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s