Bokstavelig talt!

Jan Kristoffer Dale, Vigdis Hjorth, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Lars Saabye Christensen, Kristin Sørsdal, Gunvald Opstad, er noen av dem jeg har fått stå på liste sammen med under årets Litteraturfestival, Bokstavelig talt.

Det har vert en fryd å få en så flott helg med så mange spennende mennesker samlet på ett sted. Både forfattere, arrangører, fotografer, media og ikke minst besøkende til festivalen har beriket helgen med sine roller og innspill. Solen som glimtet med sin tilstedeværelse gjorde Lyngørporten og bokhotellet til en enda mer skinnende perle enn det den allerede er.

Jeg ankom hotellet fredag kveld, og lørdag fra klokken 11.00 var det “forfattere i sentrum” hvor jeg fikk sitte i antikvariatet sammen med selveste Vigdis Hjort og Kristian Sørsdal. Dyktige kvinner og i samtale med Vigdis, som et absolutt forbilde, gjorde en fantastisk start på dagen. Til og med i forbipasserende i gaten fikk med seg et signert eksemplar av boken på veien dit. Arrangøren mente på at det var første gang dette hadde skjedd…

Senere på kvelden ble det mange flotte foredrag. Menyen for kvelden var klar, og klokken 20.00 var det duket for Litterær festmiddag med meny hentet fra Elsk mat, elsk mer! Mårrabrød, ramsløksmør og hjemmelaget aioli stod på bordet da forrett av biff tartar med chorizo og vaktelegg (s. 189) ankom bordet. Hovedretten bestod av sprøstekt kveite, kremet risotto, skalldyrskum og fritert ruccola (s. 75). Som dessert ble det servert vanilje- panna cotta servert med pasjonsfruktmarinerte blåbær (s. 51). Hele middagen ble avsluttet i baren med en ordentlig orgasme (oppskrift s. 48).

Takker for alle tilbakemeldinger, alle nye bekjentskap og gode samtaler.

Som det stod så fint på et skilt i resepsjonen:

DO NOT READ THE NEXT SENTENCE.

You little rebel. I like you.

 

Silje M, Livsnyteren

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s