Pavlova…

on

En sexy kake, spør du meg… En dessert oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova. En aldeles nydelig kake som er lett å lage og lett å elske- slik det står i ELSK MAT, ELSK MER!

Det er to dager til 17 mai, og siden dette er en kake som er svært mye laget til denne dagen, så er det nå på tide å begynne å planlegge. Topp den med dine absolutte favoritter. Jeg liker at den bugner over av frukt og bær, og er anledningen passende, serverer jeg gjerne et lite glass musserende vin til…


Oppskriften er som følgende:

Gjør oppmerksom på at oppskriften er til en liten kake. Skal dere være mange, er det lurt å doble oppskriften og lage en større kake. Denne går det mye av når folk først har satt tennene i den.

Du trenger: 125 g sukker og 3 eggehviter.

  1. Sett ovnen på varmluft, 120/125 grader.
  2. Separer eggene og sett eggeplommene til side. Ha eggehvitene i en bolle sammen med sukkeret og pisk dem stivt.
  3. Spre marengsen ut over på et bakepapir eller i en kakeform og stek i ovnen i et par timer, til den er sprø og fin. Husk: desto høyere bunn, desto lengre steketid…
  4. Avkjøl på rist.

Til kremen trenger du: 3 dl kremfløte, 1 vaniljestang, 60 gram + 2 ss sukker, 3 eggeplommer og 1 ss maizena.

  1. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha vaniljefrøene (og stangen) i en gryte sammen med 2 dl kremfløte, 60 gram sukker og maizena. Rør godt mens det kokes opp til sukkeret har smeltet og fløten tykner.
  2. Hell litt av den varme væsken over i eggeplommene (for å temperere dem litt- så tåler med mer), før du heller plommene tilbake i fløten i en tynn stråle mens du hele tider rører i fløteblandingen. Før blandingen opp mot kokepunktet, men skal ikke koke. Hell så over i en annen beholder og la kjøle ned.
  3. Pisk 1 dl kremfløte og 2 ss sukker og vend den inn i den nedkjølte vaniljekremen. Legg så kremen over bunnen og dekk til med frukt og bær av eget ønske. Oppskriften finner du også på s. 88 i ELSK MAT, ELSK MER!

NB: Om ikke tiden strekker til, så er det lov å kjøpe ferdig vaniljekrem en gang i blant også. Bruk da eggeplommene til is, aioli, eggerøre eller noe annet godt.


 

Husk at det er lov å la det bugne over på slike dager.

Håper sola skinner hos deg!

 

Silje M, Livsnyteren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s