Seksuell helse for alle

Det er tid for å få frem viktigheten av glede, lyst og kåtskap. Jeg har en oppfatning av at mennesker med fysiske utfordringer ofte blir misforstått når det kommer til temaet: Sex!

En god venn av meg kommenterte temaet når vi var ute på byen og kom til å snakke om seksualitet akkurat i det det passerte en kar i rullestol. Kameraten min var overbevist om at personen måtte være seksuelt inaktiv. Dette har jeg tenkt mye på. Og det provoserer meg faktisk litt på bevegelseshemmedes vegne. Vi må slutte å tro at mennesker som sitter i rullestol har noe mindre lyst og sexdrift enn det vi som kommer oss frem på to bein (og ikke to hjul) har! Som om vi skulle miste driften til kåtskap bare fordi vi satt oss ned i en stol? Hvordan det hele går for seg, får heller være den enkelte persons måte å finne praktiske løsninger på…

Seksualitet og seksuell helse er for ALLE, og det var stor stas da jeg fikk forespørsel om å skrive et innlegg rundt elsk mat, elsk mer og seksuell helse til region Agders tidsskrift for Norges handikapforbund.

“Vi mennesker har et sterkt behov for kontakt med andre mennesker. Sanseinntrykk og uttrykk spiller ofte større roller enn det vi ofte tenker. Mange personer med fysiske utfordringer er kanskje flinkere til å være åpne for disse inntrykkene. Kanskje fordi man må det, eller fordi man har lært seg å leve på den måten.”  Er første avsnitt i innlegget jeg skrev i 2 utgave i tidsskriftet. Heldig er jeg som fikk en hel tosiders artikkel, og ikke minst at redaktør ønsket meg på forsiden- hele forsiden.

Artikkelen fortsetter med å si at:

De sensuelle og seksuelle sanseinntrykkene forsvinner dessverre ofte i en hektisk hverdag, om man har fysiske utfordringer eller ikke. Dette hadde jeg lyst å gjøre noe med, og har derfor gitt ut boken; elsk mat, elsk mer!

“Dette er en bok som er ment for å inspirere til mer nytelse og forhåpentligvis vil den hjelpe til med å både pirre dine lyster og gi tips om hvordan du kan pirre andres lyster. Hvordan du gjennom mat kan lære deg kunsten å forføre…”

Artikkelen fortsetter med noen oppskrifter som jeg skal dele med dere ved en senere anledning.

Tanken er at: Overskudd, kåtskap, glede og livslyst er ofte knyttet sammen. Få i dere nok variert kost, litt kos, fysisk aktivitet- og glede og overskudd vil la trivselen gro.

Jeg hadde bare lyst å dele tankene med dere.

Gående eller rullende… Ha en deilig kveld.

 

Silje M, Livsnyteren

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s