Tilsølte bondepiker

on

Det har vært en ganske krevende og hektisk periode, og derfor har jeg ikke postet noen innlegg på en stund. Men sola skinner så deilig, og rabarbraen står godt i hagen nå… derfor tenkte jeg at det passet å legge ut denne oppskriften akkurat i dag.

Tilsølte bondepiker- en annen variant enn de søte pikene vi er vandt til. Det er lov å grise til fantasien litt en gang i blant…

Oppskriften og mer finner du også i ELSK MAT, ELSK MER! s. 180.


Du trenger:

300 g rabarbra, 1 vaniljestang, 2 dl kremfløte, 100 g + 4 ss sukker, 1/2 ts kanel, friske jordbær (gjerne markjordbær eller sommermodne bær fra egen hage), 1 ss potetmel og kavring eller brødkrumme.

Slik gjør du:

  1. Kutt av bladet, rens rabarbraen fri for den tynne hinnen den har ytterst på stilken og kutt den opp i fine biter. Legg bitene i en gryte og tilsett 100 g sukker og frøene fra en vaniljestang (vaniljestangen deles i to og skrap ut frøene med en kniv). Varm opp på svak varme og la dem trekke til de har sluppet en del væske, begynner å bli møre og sukkeret har løst seg opp.
  2. Øs frukten ut av gryten med en hullskje eller liknende og la saften være igjen i gryten. Ha 2 ss av saften i en kopp sammen med potetmel og bland godt. Kok opp væsken i gryten, trekk fra platen og hell i potetmelblandingen mens du rører. Ha fruktbitene tilbake i blandingen og vend dem forsiktig inn. La kjøle ned.
  3. Knus kavring og rist den i en varm og tørr stekepanne. Tilsett kanel og 2 ss sukker. Rist til sukkeret har smeltet. Sett til side og la kjøle ned.
  4. Pisk kremfløten sammen med 2 ss sukker. Rens jordbærene og kutt dem opp i skiver eller biter.  Finn frem glass du ønsker å bruke og legg lagvis 2-3 lag i glassene (rabarbra, krem, kavring, så jordbær- og fortsett). Avslutt med krem, et lite dryss kavring og kanel, og pynt toppen med et jordbær eller to. Enjoy!

Livet er en reise…

Som jeg har nevnt mange ganger i boken, elsk mat, elsk mer, så er det slik at det i all tid har vært en formening om at visse typer mat kan ha effekter for kjærlighetslivet… Mer kan du lese om dette s. 180.

Foto: Noroff fagskole, Kristiansand.

Håper at sola skinner også hos deg.

Silje M, Livsnyteren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s