Spaghettivær

Det er en stund siden jeg har skrevet noen innlegg, så nå er det jammen meg på tide igjen. Sommeren har vært god, og jeg har vært heldig å fått nyte noen deilige dager i Italia tidligere i sommer. Jeg kommer nok til å dele noen bilder og opplevelser med dere fra denne turen når høsten kommer og man kan drømme seg til varmere steder, men i dag er det tid for spaghetti.

Det er en grå dag på Sørlandet (i hvert fall her jeg sitter), og man merker at høsten nærmer seg. Selv sitter jeg på kontoret og jobber i dag. Men jeg har nettopp kost meg med en litt sen lunch.

Det er jo viktig å kose seg selv om man er alene, og nå tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Det har vært lite skriverier på meg den siste tida, men nå er ferien over, så da må man jo også jobbe litt- og ikke bare nyte…

Spaghetti og pasta generelt er utrolig geniale retter å lage til få som til mange, og variasjonsmulighetene er uendelige.

I dag har jeg bare kokt spaghetti, laget en god tomatsaus og tilsatt fersk mozzarella, drysset over litt urter, og på ti minutter hadde jeg laget meg en deilig rett.


Du trenger:

Ca 150 g spaghetti pr pers, 2 ss tomatpurè, 1 boks hakkede tomater, 1 liten kepaløk, 2 fedd hvitløk, nøytral olje, salt, pepper, fersk mozzarella (helst bøffelmozzarella) og ferske eller tørkede urter etter eget ønske. Husk at kvaliteten på råvarene du bruker også gjenspeiler sluttresultatet.

Slik gjør du:

  1. Kok opp lettsaltet vann. Ha i pastaen når vannet koker. Følg instruksene på pakken da det kan variere noe fra de forskjellige merkene.
  2. Finhakk hvitløk og løk og stek dem blanke i litt olje. Tilsett tomatpurè og la den “steke” et minutt mens du rører. Tilsett de hakkede tomatene. Rør om, kok opp og smak til med salt og pepper (evt noen få sukkerkorn om det er behov for sødme).
  3. Test spaghettien om den er al dente (altså litt tyggemotstand). Hell den over i sikt og legg pastaen i en skål.
  4. Bryt opp osten og legg den over den varme pastaen før du heller over sausen til slutt. (Dette er nok saus til ca 2 gode porsjoner- siden jeg spiser alene i dag, så sparer jeg resten som jeg bruker som pizzasaus en annen dag).
  5. Til slutt har jeg drysset over litt tørket oregano, litt flaksalt, nykvernet pepper og en liten stråle med god olivenolje. Til slutt pyntet jeg med en blomstrende bergmynte som jeg har stående i hagen.

 

Denne oppskriften finner du ikke i “Elsk mat, elsk mer!”, men du kan like gjerne bruke oppskriften på pizzasaus s 39.

 

Håper at du nyter sommeren uansett hvor du er og at du uansett har noe godt å kose deg med. Gråvær eller ikke. Og i morgen tar jeg turen til fiskehandleren… Følg med!

 

Silje M, Livsnyteren.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s